Η πιο σημαντική συμβουλή της KLINEX προς τις νέες νοικοκυρές είναι να γνωρίζουν τι σημαίνει υγιεινή καθαριότητα στους χώρους προετοιμασίας του φαγητού και να γνωρίζουν πώς να σπάνε την αλυσίδα των μικροβίων σε όλες τις δραστηριότητες της κουζίνας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε τα ωμά τρόφιμα, όπως το κρέας, τα πουλερικά κλπ., να μην έρχονται σε επαφή πριν μαγειρευτούν με τρόφιμα που θα καταναλώσουμε επίσης ωμά, όπως σαλάτες ή τυριά. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων, όπως η σαλμονέλα, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις. Αφού, λοιπόν, προετοιμάσετε τα τρόφιμα αυτά για το μαγείρεμα, πλύνετε καλά τα χέρια σας και απολυμάνετε τα εργαλεία που χρησιμοποιήσατε, όπως πάγκους κοπής, μαχαίρια κλπ. Αν κόψετε, για παράδειγμα, τη σαλάτα με το ίδιο μαχαίρι που κόψατε το ωμό κρέας, εκθέτετε τους καλεσμένους σας σε κίνδυνο. Αντίστοιχη προσοχή χρειάζεται και στη χρήση του ψυγείου. Και εκεί, η επαφή ωμών τροφίμων εγκυμονεί κινδύνους και πρέπει να φροντίζετε για την αποθήκευσή τους σε κατάλληλα σκεύη, τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας ψύξης και, φυσικά, τη συστηματική απολύμανση των χώρων του ψυγείου.