Μύθος: Η Χλωρίνη® KLINEX μολύνει τα υπόγεια νερά

Αλήθεια: Όχι. Η οικιακή χρήση της Χλωρίνης® δεν μολύνει τα υπόγεια νερά. Το υποχλωριώδες άλας νατρίου είναι πολύ δραστικό και, κατά συνέπεια, διασπάται γρήγορα και εντελώς. Δρα άμεσα ενάντια στους λεκέδες και τους ρύπους και διασπάται γρήγορα, πρωτίστως σε αλάτι και νερό. Τα οικιακά απόβλητα καταλήγουν στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων ή σε σηπτικές δεξαμενές.

Μύθος: Η χρήση ή η παραγωγή της οικιακής Χλωρίνης® δημιουργεί διοξίνες

Αλήθεια: Όχι. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι δεν παράγονται διοξίνες όταν χρησιμοποιείται η Χλωρίνη® στο πλυντήριο ρούχων ή για τον οικιακό καθαρισμό. Οι χημικές «δομικές μονάδες» για το σχηματισμό των διοξινών δεν είναι παρούσες στην οικιακή χρήση της Χλωρίνης®.

Μύθος: H Χλωρίνη® Klinex περιέχει αέριο χλώριο

Αλήθεια: Το χλώριο (Cl2) είναι ένα χημικό στοιχείο -σαφώς επικίνδυνο- το οποίο όμως δεν έχει καμία εφαρμογή στον οικιακό χώρο και στα προϊόντα υγιεινής και καθαρισμού.
Η Χλωρίνη® Klinex δεν περιέχει αέριο χλώριο (Cl2). Το απολυμαντικό συστατικό της Χλωρίνη® Klinex είναι το υποχλωριώδες νάτριο (NaOCl), ένα άλας, το οποίο περιέχει στο μόριό του ένα άτομο χλωρίου, όπως συμβαίνει με πολλές άλλες ουσίες όπως το κοινό μαγειρικό αλάτι (xλωριούχο νάτριο NaCl).

Μύθος: Η έντονη οσμή της Χλωρίνη® είναι εκδήλωση επικινδυνότητας

Αλήθεια: Η οσμή του υποχλωριώδους νατρίου είναι χαρακτηριστική και κάτω από τις συνήθεις συνθήκες χρήσης στο σπίτι δεν πρέπει να δημιουργεί πρόβλημα. Παράλληλα παρέχει τη διαβεβαίωση, ότι ο χώρος έχει καθαρισθεί με ένα αποτελεσματικό καθαριστικό προϊόν. Αν η οσμή ενοχλεί μπορούμε να αερίσουμε καλά το χώρο που έχουμε καθαρίσει, ανοίγοντας ένα παράθυρο.
Για άτομα που πάσχουν από άσθμα και τα οποία ενοχλούνται ή να νιώθουν δυσφορία από έντονες οσμές συνιστάται να αποφεύγουν την έκθεση στο αδιάλυτο προϊόν υποχλωριώδους νατρίου, όπως και κάνουν και με κάθε άλλη πηγή έντονων οσμών.

Μύθος:  Η απολυμαντική χρήση της Χλωρίνη® Klinex προκαλεί ανθεκτικότητα στους μικροοργανισμούς απέναντί της

Αλήθεια: Η απολυμαντική δράση της Χλωρίνη® Klinex οφείλεται στις ισχυρά οξειδωτικές ιδιότητες του υποχλωριώδους νατρίου, το οποίο οξειδώνει ταχύτατα μικροοργανισμούς εξουδετερώνοντάς τους. Η ισχυρή οξειδωτική του δράση και η ταχεία διάσπαση του υποχλωριώδους νατρίου κατά τη χρήση, αποτελούν εγγύηση για τη χρήση του στο μέλλον καθώς είναι ιδιαίτερα δύσκολο οι παντός είδους μικροοργανισμοί να αποκτήσουν ανθεκτικότητα απέναντι του. Αρκεί να αναφερθεί κανείς σε μία πολύ σημαντική μη οικιακή χρήση η οποία λαμβάνει χώρα επί δεκαετίες: την απολύμανση του πόσιμου νερού στην οποία οι ελάχιστες ποσότητες υποχλωριώδους που χρησιμοποιούνται, πάντοτε οδηγούν σε απολυμαντικό αποτέλεσμα, χωρίς ποτέ να παρατηρηθεί κάποιας μορφής μικροβιακή ανθεκτικότητα.

Μύθος: Το υποχλωριώδες νάτριο δεν είναι ασφαλές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Αλήθεια: Το υποχλωριώδες νάτριο, και κατά συνέπεια η ΧΛΩΡΙΝΗ®, είναι ασφαλή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον κατά την ορθή οικιακή χρήση του, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Παράλληλα συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την εξαιρετική και σχεδόν μοναδική αποτελεσματικότητα του καθαρισμού με την απολύμανση.

Σημαντικό: η φράση «ενεργό χλώριο», που αναφέρεται μερικές φορές, έχει καθιερωθεί στην εμπορική ορολογία για να περιγράψει το γεγονός ότι ένα προϊόν περιέχει υποχλωριώδες νάτριο. Το επίθετο «ενεργό» δίνει απλώς έμφαση στην αποτελεσματική οξειδωτική δράση του υποχλωριώδους νατρίου, κατά κάθε είδους οργανικής ύλης, είτε πρόκειται για βρωμιά είτε για μικρόβια.

Σημαντικό: Εκτός από τη δέσμευσή της να μειώσει στο μισό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων της έως το 2020, η Χλωρίνη® KLINEX παράγεται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους αλλά και τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον, πιστοποιημένες κατά τα αντίστοιχα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας περιβάλλοντος και ασφάλειας στην εργασία, ISO 9001, 14000 και 18000, από τη πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν.