Μετάβαση στο περιεχόμενο
  1. Σπίτι/
  2. TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ/
  3. Οδηγός για αστραφτερό γραφείο
wiping a computer keyboard

Οδηγός για αστραφτερό γραφείο

Summary background
Οδηγός για αστραφτερό γραφείο: Γιατί καθαρό γραφείο σημαίνει καθαρό μυαλό.

Είτε βρίσκεται στον εργασιακό μας χώρο είτε στο σπίτι, το γραφείο μας είναι το μέρος όπου περνάμε πολλές ώρες της ημέρας… Ίσως και τις περισσότερες! Θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετος, ευχάριστος και καθαρός. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι από τους πιο βρώμικους! Συνάδελφοι, επισκέπτες, παιδιά, ίσως κατοικίδια στο σπίτι, αλλά και τα ίδια μας τα χέρια αφήνουν το «στίγμα» τους στις επιφάνειες.

Πώς μπορούμε να διατηρούμε το «αρχηγείο» μας υγιεινά καθαρό και οργανωμένο;

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Για αρχή κάνουμε ξεκαθάρισμα!

Αδειάζουμε τα συρτάρια του γραφείου και πετάμε ό,τι είναι άχρηστο. Τινάζουμε έξω κάθε συρτάρι και ξεσκονίζουμε με ένα πανί που το έχουμε ψεκάσει με το απολυμαντικό σπρέι Klinex Pure Hygiene Powder Fresh, ιδανικό για όλες τις επιφάνειες που πλένονται, εξουδετερώνοντας το 99.9% βακτηρίων.

Για καλύτερη ταξινόμηση και αποθήκευση μπορούμε να προσθέσουμε διαχωριστικά, κουτάκια ή καλαθάκια στο εσωτερικό των συρταριών.

Αφού ξεδιαλέξουμε τη γραφική ύλη, καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε τα χρήσιμα αντικείμενα με τα Klinex Hygiene Υγρά Πανάκια Λεμόνι που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα και μοσχοβολούν υπέροχα.

Αδειάζουμε εντελώς την επιφάνεια του γραφείου, την περνάμε με ένα σφιχτά στραγγισμένο σφουγγάρι με σαπουνάδα, ύστερα με ένα ελαφρά νωπό πανί και στο τέλος με ένα πανί με μικροΐνες ψεκασμένο με το απολυμαντικό σπρέι Klinex Pure Hygiene Flower Fresh που αφαιρεί κάθε ίχνος βρωμιάς αφήνοντας ένα υπέροχο άρωμα.

Ξεκαθαρίζουμε τις στοίβες από χαρτιά: αρχειοθετούμε τα χρήσιμα σε κουτιά ή ντοσιέ με ετικέτες, και πετάμε στην ανακύκλωση τα άχρηστα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον κάθε εξάμηνο.

Tip: Κρατάμε στην επιφάνεια του γραφείου μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Ένα ήρεμο, τακτοποιημένο περιβάλλον βοηθάει στη συγκέντρωσή μας και δεν χάνουμε χρόνο ψάχνοντας στο χάος.

ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Καθαρίζουμε το πληκτρολόγιο, απαλά και προσεκτικά, με ένα πινέλο, μία μαλακή οδοντόβουρτσα, μια οδοντογλυφίδα τυλιγμένη με βαμβάκι ή μία μπατονέτα με ελάχιστο οινόπνευμα ή που έχουμε ψεκάσει με το σπρέι Klinex Pure Hygiene Powder Fresh.

Tip: Δεν ψεκάζουμε το σπρέι προς το πληκτρολόγιο.

Αφαιρούμε τις μπαταρίες από το ποντίκι, το ξανακλείνουμε για να μην μπει υγρασία, και το καθαρίζουμε με τα Klinex Hygiene Υγρά Πανάκια. Τα πολύτιμα αυτά πανάκια είναι εξαιρετικά για να καθαρίσουμε τα καλώδια των ηλεκτρονικών συσκευών και την τηλεφωνική συσκευή.

Tip: Εάν το ποντίκι μας είναι ασύρματο, αποφεύγουμε τον σένσορα για να μην πάει υγρασία.

Για την οθόνη του υπολογιστή και τον εκτυπωτή χρησιμοποιούμε ένα πανάκι με μικροΐνες. Ψεκασμένο με το καθαριστικό σπρέι Klinex Pure Hygiene Powder Fresh, θα αφαιρέσει αποτελεσματικά σκόνη, λεκέδες και δαχτυλιές. Με την ευκαιρία αυτή, ας ψεκάσουμε το κάθισμα γραφείου με το Klinex σπρέυ Hygiene Cotton που είναι κατάλληλο και για τις υφασμάτινες επιφάνειες, απολυμαίνει και απομακρύνει τις αιτίες αλλεργιών.

Η διακόσμηση και η αισθητική του γραφείου μας επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Όμορφα κάδρα, η αγαπημένη μας αφίσα, φωτογραφίες, η αγαπημένη μας κούπα, διακοσμητικά σε διακριτικά χρώματα και φυτά θα δημιουργήσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Tip: Ένας πίνακας από φελλό ή ένα ημερολόγιο τοίχου θα μας βοηθήσει στην οργάνωση για λιγότερο άγχος.