Μετάβαση στο περιεχόμενο
  1. Σπίτι/
  2. TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ/
  3. Back to school: Μίνι οδηγός καθαριότητας
Back to school: Μίνι οδηγός καθαριότητας

Back to school: Μίνι οδηγός καθαριότητας

Summary background
Τα πιο έξυπνα tips καθαριότητας & υγιεινής του σπιτιού, πριν την επιστροφή στο σχολείο!

Φθινόπωρο σημαίνει επιστροφή, ανανέωση και νέα ξεκινήματα για την οικογένεια, το σπίτι, τα παιδιά. Αλλαγή της σεζόν για το νοικοκυριό, νέες εμπειρίες και διαδικασίες για τα «πρωτάκια», αγορές και φρέσκος εξοπλισμός για τους μεγαλύτερους.

Tip: Πριν ξεκινήσουμε να αγοράζουμε τα απαραίτητα για τη νέα σχολική χρονιά ας βεβαιωθούμε ότι αφενός δεν υπάρχουν ήδη από την προηγούμενη τάξη και αφετέρου ότι έχουμε χώρο για να τα φυλάξουμε.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Ένα καλό ξεκαθάρισμα στο παιδικό δωμάτιο ή στον χώρο που χρησιμοποιεί το παιδί για διάβασμα είναι η βάση για τέλος στην ακαταστασία. Απαραίτητο φυσικά μετά τις διακοπές ένα γερό καθάρισμα στον χώρο. Θα ξεκινήσουμε αδειάζοντας τις πολυχρησιμοποιημένες επιφάνειες, το γραφείο, τα ράφια και τις βιβλιοθήκες από όλα τα σκονισμένα παιχνίδια, βιβλία και άλλα αντικείμενα, και θα τις περάσουμε με το Klinex Pure Hygiene Spray που αφαιρεί κάθε ίχνος βρομιάς και ταυτόχρονα εξουδετερώνει ιούς και βακτήρια.

Tip: Ξαναβάζουμε στη θέση τους μόνο τα χρήσιμα, μέσα σε όμορφα πρακτικά κουτιά με ετικέτες, όπου τα παιδιά θα μάθουν να τακτοποιούν τα υλικά τους. Τα υπόλοιπα μπορούμε να τα χαρίσουμε σε μικρότερα παιδιά.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ

Εάν υπάρχει χώρος στην είσοδο, μπορούμε να διαμορφώσουμε κοντά στην εξώπορτα ένα ειδικό σημείο όπου θα αφήνει όλη η οικογένεια συγκεντρωμένα τα απαραίτητα για τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Μια παπουτσοθήκη ή δύο χαμηλά ράφια θα φιλοξενούν τα αθλητικά παπούτσια και τις μπότες, περιορίζοντας τη μεταφορά της βρωμιάς στο υπόλοιπο σπίτι. Με το καθαριστικό πατώματος Klinex Hygiene σε πέντε δροσερά αρώματα, που είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, η είσοδος θα μας υποδέχεται πεντακάθαρη και με άρωμα φρεσκάδας που διαρκεί. Μπορούμε ακόμη και να απολυμαίνουμε τους πάτους των παπουτσιών μας με το Klinex Hygiene Aerosol Cotton. Τα σακίδια με τον αθλητικό εξοπλισμό θα κρεμαστούν σε μερικά κρεμαστάρια και γάντζους στον τοίχο, μαζί με τα καθημερινά μπουφάν, κασκόλ και γάντια. Σε ένα μικρό ράφι μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα μπωλ για τα κλειδιά αλλά και ένα πακέτο με απολυμαντικά πανάκια Klinex Hygiene On the Gο ιδανικά για την τσάντα και το ταξίδι.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

Θυμίζουμε στα παιδιά να αδειάζουν την τσάντα τους κάθε μέρα πετώντας τυχόν υπολείμματα από το κολατσιό, τάπερ και σακουλάκια, και δεν παραλείπουμε να πλένουμε τα σχολικά σακίδια κάθε τόσο με μικρή δόση απορρυπαντικού σε κρύο νερό αφού τα γυρίσουμε το μέσα έξω.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Τα παιδικά χέρια αγγίζουν αναρίθμητες βρώμικες επιφάνειες στους χώρους του νηπιαγωγείου, του σχολείου, του φροντιστηρίου. Η απολύμανση στα σημεία του σπιτιού που ακουμπούν συχνότερα γίνεται προτεραιότητα αυτή την εποχή. Το Klinex Pure Hygiene θα απολυμάνει χωρίς χλώριο, εξουδετερώνοντας το 99.9% ιών και βακτηρίων, ακόμα και τις επιφάνειες προετοιμασίας φαγητού, τα πόμολα, τους διακόπτες, τις βρύσες, τα τηλεχειριστήρια. Με το ίδιο προϊόν θα καθαρίζουμε τακτικά όλες τις επιφάνειες που αγγίζουν συχνά, το καρεκλάκι του φαγητού, το γραφείο, το τραπέζι της κουζίνας.

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, το αυτοκίνητο, εφόσον το χρησιμοποιούμε για τη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο ή σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Είναι το πρώτο μέρος όπου ακουμπούν τα βρώμικα χέρια αμέσως μετά το παιχνίδι έξω, τον παιδικό σταθμό, τον αθλητισμό, για αυτό και συγκεντρώνει ιούς και μικρόβια. Ευτυχώς, η Klinex μας παρέχει όλα τα απαραίτητα για αποτελεσματικό και υγιεινό καθάρισμα με το Klinex Hygiene On the Go που καθαρίζει και φρεσκάρει υγιεινά τον χώρο, χωρίς χλώριο!

Για πιο οργανωμένα, τακτοποιημένα και χαρούμενα ξεκινήματα!