Μετάβαση στο περιεχόμενο
  1. Σπίτι/
  2. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ/
  3. Άρρωστος στο σπίτι
Αντιμετωπίστε τη γρίπη απολυμαίνοντας το χώρο

Άρρωστος στο σπίτι

Summary background
Απολύμανση χώρου για την αποφυγή μετάδοσης της ίωσης. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Όταν ένα μέλος της οικογένειας ασθενεί εξαιτίας κάποιας ίωσης, καλό είναι να προστατέψουμε και το ίδιο, για να μη χειροτερέψει, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη. Για να αποφύγετε τη μετάδοση της ίωσης, θα πρέπει ο ασθενής να απομονωθεί σχετικά σε ένα χώρο του σπιτιού ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τα υγιή μέλη της οικογένειας.

Αυτό ίσως να μην είναι εύκολο όταν πρόκειται για μικρό παιδί, αλλά είναι πολύ σημαντικό και έχει ως αποτέλεσμα τη γρηγορότερη καταπολέμηση της γρίπης. Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει απολύμανση του σπιτιού για τη γρίπη.

Το δωμάτιο και τα κλινοσκεπάσματά του θα πρέπει να αερίζονται και να απολυμαίνονται πολύ τακτικά, ώστε να μην «ανακυκλώνονται» τα μικρόβια που μεταφέρει.

Αν αναρωτιέστε πώς θα αποφύγετε το κρυολόγημα και πώς θα αντιμετωπίσετε τη γρίπη, να θυμάστε να πλένετε καλά τα χέρια σας κάθε φορά που μπαίνετε και βγαίνετε από το δωμάτιό του, κάντε απολύμανση της γρίπης στο σπίτι: απολύμανση χώρου στο μπάνιο αφού το χρησιμοποιήσει, όπως και τα σκεύη που χρησιμοποιεί για το φαγητό του και γενικά, φτιάξτε γύρω του και γύρω από τους αγαπημένους σας στο σπίτι μια ασπίδα προστασίας με υπογραφή KLINEX!