Μετάβαση στο περιεχόμενο
  1. Σπίτι/
  2. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ/
  3. Καθαρό Αυτοκίνητο
ΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Καθαρό Αυτοκίνητο

Summary background
4+1 συμβουλές για καθαριότητα και απολύμανση του αυτοκινήτου

Σε ποιον δεν αρέσει η αίσθηση ενός πεντακάθαρου αυτοκινήτου που γυαλίζει και μοσχοβολάει φρεσκάδα; Για πολλούς είναι κάτι σαν «δεύτερο σπίτι», όπου περνούν πολλές ώρες, απαραίτητο εργαλείο δουλειάς ή πολύτιμος βοηθός για τις βόλτες και τις εξόδους.  Ας δούμε λοιπόν 4+1 συμβουλές για καθαριότητα και απολύμανση:

  1. Στις συνεχείς μετακινήσεις σου δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για τα παθογόνα που μπορεί να μεταφέρεις.  Όλα όσα ακουμπάς συχνά είναι  εστίες μόλυνσης. Πέρασε το λεβιέ των ταχυτήτων, το τιμόνι, τα πόμολα και τους διακόπτες με τα βιοδιασπώμενα υγρά πανάκια Klinex Hygiene που εξουδετερώνουν το 99,9% ιών και βακτηρίων. Tip: Μπορείς να τα έχεις φυλαγμένα για κάθε ανάγκη στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, στη μικρή On the Go συσκευασία τους (20 τεμ.) ή στο κανονικό μέγεθος (36 τεμ.).

  2. Οι αεραγωγοί είναι οι «πνεύμονες» του αυτοκινήτου σου. Πρέπει να διατηρούνται καθαροί αν δεν θέλεις να αναπνέεις σκόνη και αλλεργιογόνα, ιδιαίτερα εάν έχεις να το χρησιμοποιήσεις αρκετό καιρό. Κλείσε όλες τις θυρίδες του εξαερισμού και βάλε μπρος τη μηχανή. Γύρνα το κουμπί του ανεμιστήρα στο μάξιμουμ και άρχισε να ανοίγεις μία-μία θυρίδα, προσέχοντας να μην έχεις κοντά το πρόσωπό σου. Η πίεση του αέρα θα πετάξει έξω σκουπιδάκια και σκόνες. Tip: Τύλιξε ένα κομματάκι ύφασμα στην άκρη ενός κατσαβιδιού για να ξεσκονίσεις το εσωτερικό των θυρίδων.

  3. Ψέκασε τις πλαστικές επιφάνειες με το KLINEX Hygiene Spray Γενικής Χρήσης και ύστερα πέρασέ τις με ένα νωπό πανί. Το σπρέι αυτό θα καθαρίσει σε βάθος, απολυμαίνοντας χωρίς χλώριο, και θα χαρίσει άρωμα φρεσκάδας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σου. Tip: Χρησιμοποίησε ένα χοντρό πινέλο για να ξεσκονίσεις τις εσοχές στην κεντρική κονσόλα, το ταμπλώ και τα σημεία με δύσκολη πρόσβαση.

  4. Ψέκασε τις ταπετσαρίες (όχι τα δερμάτινα καθίσματα) με το KLINEX Hygiene απολυμαντικό spray Cotton ή Wild Flowers που εξουδετερώνει το 99.9% ιών και βακτηρίων και καταπολεμά τους αλλεργιογόνους παράγοντες -ιδιαίτερα εάν συνηθίζεις να μεταφέρεις το σκυλάκι σου- και ταυτόχρονα αρωματίζει το χώρο.  Tip: Μην ξεχνάς τις ζώνες ασφαλείας που τις ακουμπούν συνεχώς τόσα χέρια. Ψέκασε ένα πανί με Klinex Pure Hygiene Spray Flower Fresh, με  συστατικά καθαρισμού φυτικής προέλευσης, και πέρασε με αυτό τις ζώνες ασφαλείας σε όλο το μήκος τους.

  5. Πλένε τακτικά το παιδικό καθισματάκι αυτοκινήτου. Αφαίρεσε τα πάνινα στοιχεία και πλύνε τα στο πλυντήριο με το Yγρό Απορρυπαντικό Ρούχων Klinex Fresh Clean χωρίς ενεργό χλώριο, που αφαιρεί ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες, ενώ βοηθά στην απομάκρυνση των βακτηρίων που αναπτύσσονται στους λεκέδες. Καθάρισε τα πλαστικά μέρη με το KLINEX Pure Hygiene Spray (Powder Fresh & Flower Fresh) που είναι κατάλληλο για επιφάνειες που χρησιμοποιούν μωρά. Tip: Βάλε μια πετσέτα ανάμεσα στα δύο καθίσματα, το παιδικό και το κανονικό του αυτοκινήτου, ώστε η σκληρή βάση του πρώτου να μην προξενήσει φθορές στο δεύτερο.

Καλή και ξένοιαστη οδήγηση!