Μετάβαση στο περιεχόμενο
 1. Σπίτι/
 2. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ/
 3. Καθαριότητα στην Γυμναστική
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Καθαριότητα στην Γυμναστική

Summary background
Όσο καλά κι αν τηρούν οι υπεύθυνοι το πρωτόκολλο λειτουργίας, η κοινή λογική λέει ότι καλό είναι να απολυμαίνουμε μόνοι μας τα όργανα πριν τα ακουμπήσουμε.

Πολύτιμη για τη σωματική αλλά και για την ψυχική μας υγεία, η φυσική άσκηση επανέρχεται στους κλειστούς χώρους του γυμναστηρίου με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Εκατοντάδες χέρια θα ακουμπήσουν κοινές επιφάνειες και τα ίδια αντικείμενα πριν και μετά από μας. Αναλύσεις σε διάφορα δείγματα από γυμναστήρια έδειξαν ότι πολλές φορές είναι πιο μολυσμένα ακόμα και από κοινόχρηστες τουαλέτες! Ας βεβαιωθούμε, λοιπόν, ότι οι υπεύθυνοι εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ότι οι χώροι αερίζονται συνεχώς, ότι οι αποστάσεις τηρούνται,  ότι  υπάρχουν απολυμαντικά χεριών και πως τα όργανα καθαρίζονται και απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση.

Όσο σχολαστικά κι αν τηρούν οι υπεύθυνοι το πρωτόκολλο λειτουργίας, η κοινή λογική λέει ότι καλό είναι να παίρνουμε και οι ίδιοι τα μέτρα μας, απολυμαίνοντας μόνοι μας τα όργανα πριν τα ακουμπήσουμε. 

 • Χρειαζόμαστε κάτι μικρό, ελαφρύ, βολικό και κυρίως εγγυημένα αποτελεσματικό! Τα

  απολυμαντικά πανάκια μιας χρήσης KLINEX Hygiene On The Go χωρίς χλώριο πιάνουν λίγο χώρο στο σακίδιό μας και μας επιτρέπουν να καθαρίσουμε πανεύκολα τα αντικείμενα κοινής χρήσης στο γυμναστήριο, όπως βαράκια, μπάρες, δίσκους, χειρολαβές, στρώματα ή πόμολα. Μια κίνηση αρκεί, για να έχουμε υγιεινά καθαρές επιφάνειες εύκολα και γρήγορα! Τώρα μπορούμε ξένοιαστοι να αθληθούμε, με τη βεβαιότητα ότι τα υγρά βιοδιασπώμενα πανάκια εξουδετερώνουν το 99,9% ιών και βακτηρίων.

   

 • Για την ίδια χρήση υπάρχει και εναλλακτική λύση του απολυμαντικού σπρέι Klinex Hygiene On the Go Spray. Μικρό και ελαφρύ για να χωράει άνετα στην τσάντα, αλλά θαυματουργό, αφού με ένα ψέκασμα εξαλείφει βακτήρια και ιούς χωρίς χλώριο. Είναι κατάλληλο για σκληρές και μαλακές επιφάνειες και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

   

 • Χρησιμοποιούμε πάντα μια καθαρή πετσέτα για να καθίσουμε ή να ξαπλώσουμε σε πάγκους και στρώματα γυμναστικής. Πλένουμε τη χρησιμοποιημένη στο πλυντήριο με το Yγρό Απορρυπαντικό Ρούχων Klinex Fresh Clean χωρίς ενεργό χλώριο, που αφαιρεί ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες από λευκά και χρωματιστά είδη, ενώ βοηθά στην απομάκρυνση των βακτηρίων που αναπτύσσονται στους λεκέδες.

Όπως η εξ αποστάσεως εργασία, έτσι και η γυμναστική στο σπίτι ήρθε για να μείνει, με αρκετούς ασκούμενους να δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να γυμνάζονται στον δικό τους χώρο, ακόμα και τώρα που τα γυμναστήρια λειτουργούν κανονικά. Εάν επιλέξουμε αυτή τη λύση, δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε την καθαριότητα του εξοπλισμού μας. Ιδρώτας, σκόνη, βρώμικα χέρια ή πέλματα εγγυώνται ότι τα βακτήρια θα… κάνουν πάρτυ στο αυτοσχέδιο γυμναστήριο στο σπίτι μας. 

 • Σύμμαχοί μας για να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε το στρωματάκι της γιόγκα, το σπρέι Klinex Pure Hygiene Spray Flower Fresh, με συστατικά καθαρισμού φυτικής προέλευσης, τα υγρά πανάκια για καθαριότητα και υγιεινή με μία μόνο κίνηση, ή το Klinex Hygiene On the Go Spray. Αφού βεβαιωθούμε ότι είναι απόλυτα στεγνό, θα το φυλάξουμε διπλωμένο σε ρολό στη θήκη του ή μέσα στη ντουλάπα ως την επόμενη φορά.

 • Επίσης, για τα βαράκια μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Klinex Hygiene Γενικής Χρήσης με σύνθεση χωρίς ενεργό χλώριο που προσφέρει υγιεινή καθαριότητα και εξουδετερώνει ιούς και βακτήρια.

Πριν ξεκινήσουμε τη γυμναστική είναι βασικό να έχουμε κοντά μας όλα όσα θα χρειαστούμε, ώστε να μην ψάχνουμε τελευταία στιγμή και χάνουμε το ρυθμό της άσκησής μας. Για αυτό, δημιουργούμε βολικούς και όμορφους χώρους αποθήκευσης για τον εξοπλισμό μας.

 • Βαράκια, λάστιχα και ιμάντες μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα μεγάλο ψάθινο ή δερμάτινο καλάθι, σε ένα χρωματιστό πλαστικό κουτί για παιχνίδια ή σε μια ευρύχωρη θήκη για περιοδικά.

   

 • Ένα ρηχό συρτάρι με ροδάκια κάτω από το κρεβάτι μπορεί, επίσης, να φιλοξενήσει όλο τον εξοπλισμό μας.

   

 • Αλλά και μια ξύλινη παπουτσοθήκη με ράφια μπορεί να χρησιμεύσει ως χώρος αποθήκευσης ώστε να τα έχουμε όλα συγκεντρωμένα, προφυλαγμένα από σκόνη και καθαρά.

   

Δεν έχουμε τώρα παρά να διαλέξουμε το πρόγραμμα άθλησης που μας ταιριάζει!