Μετάβαση στο περιεχόμενο
  1. Σπίτι/
  2. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ/
  3. Προστασία από ιούς και μικρόβια
Προστασία από ιούς και μικρόβια: Σπάστε τις αλυσίδες μετάδοσης

Προστασία από ιούς και μικρόβια

Summary background
Αναρωτιέστε πώς θα αποφύγετε το κρύωμα και την ίωση; Διαβάστε εδώ ορισμένους βασικούς κανόνες υγιεινής και προστασίας από τους ιούς και τα μικρόβια!
  • Θέλετε προστασία από τους ιούς; Το συχνό πλύσιμο χεριών θα σας προστατέψει από τα μικρόβια. Πλένετε τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά το βήχα ή το φτέρνισμα. Τα καθαριστικά χεριών που περιέχουν αλκοόλη είναι επίσης αποτελεσματικά.

  • Πότε κολλάει το κρυολόγημα; Όταν δεν είμαστε προσεκτικοί. Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με μαντήλι όταν βήχετε ή φτερνίζεστε. Πετάξτε το μαντήλι στα σκουπίδια μετά τη χρήση του. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύετε τους άλλους.

  • Πότε κολλάει η ίωση; Και πώς κολλάει η ίωση; Εξαρτάται από τον ιό. Γι’ αυτό, αποφύγετε να ακουμπάτε τα μάτια σας, τη μύτη ή το στόμα σας, γιατί με αυτόν τον τρόπο εξαπλώνεται η μόλυνση.

  • Πώς θα προλάβετε την ίωση; Αποφεύγετε στενές επαφές με άτομα που έχουν ασθενήσει. Εάν αρρωστήσετε, κρατήστε εσείς απόσταση από τους άλλους ώστε να μην τους μεταδώσετε τη νόσο.

  • Μην πηγαίνετε στη δουλειά ή στο σχολείο εάν αρρωστήσετε, αλλά μείνετε στο σπίτι σας για να μη μεταδώσετε την ασθένεια και στους άλλους.

  • Ο επιμελής καθαρισμός των επιφανειών των πάγκων της κουζίνας είναι πρωταρχικής σημασίας για τη διατήρηση της υγιεινής.