Μετάβαση στο περιεχόμενο
  1. Σπίτι/
  2. TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ/
  3. TIPS ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ/
  4. Παθογόνα και απολύμανση
germs with people walking in the background

Παθογόνα και απολύμανση

Summary background
Υγιεινή και ασφάλεια στο σπίτι. Πώς θα πετύχεις την απολύμανση.

Μικρόβια, ιοί, βακτήρια, μύκητες και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί βρίσκονται παντού: στο έδαφος, στον αέρα, στο νερό, στα τρόφιμα, στα ζώα, στα φυτά και στους ανθρώπους. Είτε τα μεταφέρουμε απ’ έξω στο εσωτερικό του σπιτιού μας, είτε αναπτύσσονται μόνα τους, όπως η μούχλα που είναι μύκητας, απειλούν την υγεία και την ηρεμία μας. Μόλις βρεθούν σε κατάλληλο περιβάλλον (π.χ. υγρασία), πολλαπλασιάζονται ταχύτατα σε εκατομμύρια και τότε μετατρέπονται σε εστία μόλυνσης. Ευτυχώς, υπάρχουν τα κατάλληλα όπλα για να εξασφαλίσουμε Υγιεινή Καθαριότητα, δηλαδή να εμποδίσουμε να δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης και να αποφύγουμε τη μεταφορά μικροβίων σε άλλα σημεία και τελικά στον οργανισμό μας.

Η πρόληψη είναι το Α και το Ω, όπως άλλωστε μάθαμε καλά στη διάρκεια της πανδημίας για τους ιούς. Τα κοινά απορρυπαντικά δεν επαρκούν. Η συστηματική απολύμανση των επιφανειών με τις οποίες ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή είναι απαραίτητη και γίνεται πανεύκολα. Η Χλωρίνη Klinex είναι ένα πολύ καλό απολυμαντικό επιφανειών. Το υποχλωριώδες νάτριο, στο οποίο βασίζεται, είναι το πιο γνωστό, αποτελεσματικό και ταχείας δράσης μικροβιοκτόνο. Έχει την ιδιότητα να αποδομεί και να διασπά τα σωματίδια των μικροοργανισμών, πετυχαίνοντας το αποτέλεσμα της απολύμανσης ταχύτερα από άλλες δραστικές ουσίες. Η σωστή χρήση του σπάει τον κύκλο μετάδοσης των μικροβίων στον άνθρωπο και τα ζώα.

Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις; Πέρασε τις επιφάνειες με το κατάλληλο διάλυμα - μία μόνο κουταλιά χλωρίνη σε ένα λίτρο κρύο νερό - άφησέ το να δράσει για 10 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρή σαπουνάδα. Με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά όλες τις κατηγορίες μικροοργανισμών: βακτήρια, ιούς, μύκητες (μούχλα) και σπόρους βακτηρίων, ακόμα και τους πιο ανθεκτικούς.

Από κει και πέρα, το συχνό πλύσιμο χεριών θα σε προστατέψει από τα παθογόνα. Πλύνε τα χέρια σου προσεκτικά με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά το βήχα ή το φτέρνισμα. Τα απολυμαντικά χεριών που περιέχουν αλκοόλη είναι επίσης αποτελεσματικά. Έχε στην τσάντα σου ή πρόχειρα δίπλα σου στο γραφείο και αλλού τα Υγρά Πανάκια Klinex Hygiene. Είναι βιοδιασπώμενα, κατάλληλα για όλες τις επιφάνειες, ακόμα κι αυτές που ακουμπούν παιδικά χέρια, εξουδετερώνουν ιούς και βακτήρια και αφήνουν υπέροχο άρωμα καθαριότητας.

Τώρα δεν χρειάζεται να ανησυχείς! Η οικογένειά σου κι εσύ είσαστε υγιεινά προστατευμένοι!