Μετάβαση στο περιεχόμενο
vs image

Απολύμανση vs Καθαριότητα

Καθαριότητα ή απολύμανση; Εύκολα μπορεί να γίνει σύγχυση. Η καθαριότητα είναι απαραίτητη, αλλά με την απολύμανση πηγαίνουμε σε …επόμενη πίστα.

Καθαρίζω σημαίνει απομακρύνω τη βρομιά, τη σκόνη, τα χνούδια, τα σκουπίδια, τα υπολείμματα τροφών και γενικά πράγματα που βλέπω με γυμνό μάτι. Απολυμαίνω σημαίνει εξουδετερώνω, ή καλύτερα μειώνω τον αριθμό των παθογόνων και μη μικροοργανισμών, ώστε να έχω υγιεινή καθαριότητα και να προλάβω τη μετάδοση μικροβίων. Τέλος, υπάρχει και η αποστείρωση, που εξουδετερώνει ή καταστρέφει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς, αλλά αυτή γίνεται κυρίως σε νοσοκομεία, χώρους παραγωγής κ.λπ., και όχι στο σπίτι (εκτός από λίγες περιπτώσεις όπως όταν αποστειρώνουμε βράζοντας το μπιμπερό του νεογέννητου).

Την καθαριότητα είναι απλό να την πετύχουμε με το σκούπισμα, το ξεσκόνισμα, το πέταγμα των σκουπιδιών κλπ. Η απολύμανση γίνεται κι αυτή εύκολα στο σπίτι με τα κατάλληλα μέσα που μας παρέχει η Klinex, η εταιρεία που έχει τα προϊόντα, την τεχνογνωσία και τις ιδέες για να διατηρούμε το περιβάλλον μας υγιεινά καθαρό και να αποφεύγουμε, όσο είναι δυνατό, τις βλαβερές συνέπειες ιών, μικροβίων και βακτηρίων.

Η απολύμανση στο σπίτι, ειδικά σε συγκεκριμένες επιφάνειες, είναι απαραίτητη. Ένα προϊόν ονομάζεται «απολυμαντικό» όταν μειώνει τον αριθμό των μικροβίων κατά 1.000 – 100.000 φορές (ανάλογα με το είδος των μικροβίων και των προδιαγραφών).

Ορισμένοι μικροοργανισμοί – όπως τα βακτήρια και κάποιοι ιοί – είναι ευκολότερο να εξουδετερωθούν, αν και ο τρόπος δράσης αλλάζει στα διάφορα απολυμαντικά, ενώ μύκητες, σπόροι βακτηρίων και άλλοι ιοί αντιμετωπίζονται πιο δύσκολα. Τα μικρόβια μεταδίδονται σε αλυσίδα. Κάνοντας απολύμανση σπάμε αυτή την αλυσίδα, τα απομακρύνουμε από τις επιφάνειες και δεν τους επιτρέπουμε να αναπτυχθούν.

Βασικό όπλο μας σε αυτό είναι η Χλωρίνη® Klinex, ένα προϊόν με ευρύ φάσμα δράσης που απολυμαίνει όλους τους γνωστούς τύπους μικροβίων στο περιβάλλον του σπιτιού μας. Κύριο συστατικό της είναι το υποχλωριώδες νάτριο, το πιο ισχυρό απολυμαντικό ευρείας χρήσης. Είναι αποτελεσματικό απέναντι και στα πιο ανθεκτικά μικρόβια και πολύ φθηνότερο σε σχέση με άλλα απολυμαντικά μέσα. Αρκεί να βάλουμε μια μόνο κουταλιά της σούπας Χλωρίνη® Klinex σε 1 λίτρο κρύο νερό, και να περάσουμε με αυτό το διάλυμα τις επιφάνειες. Το αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά και μετά ξεπλένουμε με χλιαρό σαπουνόνερο.

Επιπλέον, η Klinex προσφέρει κι άλλα απολυμαντικά καθαριστικά προϊόντα όπως για παράδειγμα:

  • το Klinex Hygiene Σπρέι Γενικής Χρήσης χωρίς ενεργό χλώριο, που εξουδετερώνει ιούς και το 99.9% των βακτηρίων, και είναι κατάλληλο για τις επιφάνειες του σπιτιού που πλένονται.

  • τα Klinex Σπρέι Hygiene για καθημερινή χρήση, που απολυμαίνει χωρίς χλώριο, εξουδετερώνει το 99.9% των ιών και βακτηρίων και είναι κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες, σκληρές και μαλακές.

Πριν χρησιμοποιήσουμε κάθε προϊόν καλό είναι να διαβάζουμε προσεκτικά την περιγραφή του στην ετικέτα ώστε να ξέρουμε το πεδίο δράσης του και να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του τι είναι η απολύμανση.