Μετάβαση στο περιεχόμενο
coffee mug and coffee stain

Βρόμικες συνήθειες και πώς θα τις «καθαρίσεις»

Αν κάνουμε κάτι μία φορά είναι πολύ πιθανό να το επαναλάβουμε. Και κάτι που κάνουμε σχεδόν καθημερινά γίνεται πλέον συνήθεια, κάτι σαν άγραφος νόμος. Μερικές συνήθειες είναι βλαβερές ή ανθυγιεινές για εμάς και είναι καλό να τις τροποποιήσουμε όσο είναι καιρός.

Ας δούμε κάποιες «θεραπεύσιμες» περιπτώσεις:

Αυτοκίνητο «σκουπιδοτενεκές»

Πέρα από σιχαμερό θέαμα, ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι και κέντρο μικροβίων. Δεν θα προτιμούσες να μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου και να μοσχοβολάει και να νιώθεις όμορφα; Σίγουρα θα το φρόντιζες πιο πολύ αν ήταν καθαρό. Αντίστοιχα αν είναι μέσα στα σκουπίδια σκέφτεσαι «ε, ένα παραπάνω σκουπίδι… δεν κάνει διαφορά». 

Με 4 απλά βήματα μπορούμε να κάνουμε το αυτοκίνητό μας σαν καινούργιο: 

Παίρνουμε μία σακούλα και πετάμε τα σκουπίδια. 

Τινάζουμε τα πατάκια, και με ηλεκτρικό ασύρματο σκουπάκι ή με την ηλεκτρική ρουφάμε τα ψίχουλα και τις σκόνες. 

Απολυμαίνουμε με Klinex Hygiene Υγρά Πανάκια, επιμένοντας σε χερούλια, τιμόνι, ραδιόφωνο που πιάνουμε συνεχώς με τα χέρια μας γεμάτα μικρόβια. Και για ακόμα περισσότερη ευκολία μπορούμε να έχουμε πάντα ένα πακέτο στο αυτοκίνητό μας.

Τέλος, ψεκάζουμε τα καθίσματα με το Klinex Σπρέυ Hygiene Cotton που είναι κατάλληλο για μαλακές επιφάνειες και αφήνει υπέροχο άρωμα φρεσκάδας.

Τσάντα

Κάποιες φορές, μες τη βιασύνη μας αντί να πετάξουμε κάτι στα σκουπίδια το ρίχνουμε στην τσάντα μας... και το ξεχνάμε. Τελικά, στον πάτο της τσάντας συσσωρεύονται ψίχουλα, ρέστα, καραμέλες, χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα…και άλλοι θησαυροί!

Τρείς υγιεινές συνήθειες είναι: 

Να αδειάζουμε την τσάντα μας γυρνώντας σπίτι πετώντας τα άχρηστα. 

Μπορούμε να της δίνουμε ένα έξτρα καθάρισμα κάθε φορά που αλλάζουμε τσάντα. 

Την ψεκάζουμε μέσα κι έξω με το Klinex Σπρέυ Hygiene Cotton.

Χτένα γούνα

Μπλέκεις το κατοικίδιο με τη βούρτσα σου; Μάλλον ήρθε η ώρα να την καθαρίσεις. Όχι τη γάτα σου, τη βούρτσα!  

Αφαιρούμε τα υπολείμματα από τρίχες και χνούδια χρησιμοποιώντας ένα μικρό ψαλιδάκι όπου έχουν δημιουργηθεί κόμποι. Ύστερα τη βάζουμε να μουλιάσει για 5 λεπτά σε διάλυμα χλωρίνης Klinex για απολύμανση. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό. (Αποφεύγουμε τη χρήση χλωρίνης σε ξύλο.)

Νύχια

Φέρνουμε τα χέρια στο στόμα, όχι επειδή μας αρέσει, αλλά ασυναίσθητα, όταν νιώθουμε άγχος ή βαριόμαστε. Το μυστικό για να σπάσουμε τις κακές συνήθειες είναι να εντοπίσουμε τον λόγο που τις κάνουμε και να τις αντικαταστήσουμε με μια άλλη υγιεινότερη συνήθεια που εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό. Για παράδειγμα, ένα μπαλάκι anti-stress θα μας βοηθήσει να εκτονώσουμε την ένταση χωρίς να κινδυνεύουμε από μικρόβια, και χωρίς να γεμίζουμε πληγές το δέρμα μας. Και αντί να μασουλάμε τη γόμα από το μολύβι ή το καπάκι του στυλό που είναι γεμάτα μικρόβια, ας μασήσουμε καλύτερα μία τσίχλα! 

TV

Όταν βλέπουμε ταινία μας αρέσει να τρώμε πατατάκια, πίτσα, ποπ κορν… αλλά μετά πιάνουμε το τηλεκοντρόλ μες τα λάδια! Μπορούμε να έχουμε μόνιμα στο τραπέζι το σαλονιού ένα πακέτο Klinex Hygiene Υγρά Πανάκια Λεμόνι ώστε να απολυμαίνουμε το τηλεχειριστήριο!

Φαγητό στο κρεβάτι 

Αν έχουμε συνηθίσει να τσιμπολογάμε στο κρεβάτι πριν κοιμηθούμε, δεν είναι η πείνα που μας οδηγεί εκεί αλλά η συνήθεια. Μπορούμε να δοκιμάσουμε να αντικαταστήσουμε αυτή τη συνήθεια αλλάζοντας είτε το μέρος είτε την ώρα. Π.χ. αντί για το κρεβάτι, ας φάμε στον καναπέ, ή αντί για αργά το βράδυ να φάμε το ίδιο ακριβώς σνακ αμέσως μετά το δείπνο. Έτσι, ο εγκέφαλος μας θα παίρνει την ίδια επιβράβευση, χωρίς να γεμίζουμε ψίχουλα τα σεντόνια μας και με λιγότερες ενοχές.