Μετάβαση στο περιεχόμενο
child going back to school

Back to School

Φθινόπωρο σημαίνει επιστροφή, ανανέωση, νέοι στόχοι και ξεκινήματα. Νέα χρονιά, αγορές και καινούργιος εξοπλισμός για τα παιδιά, νέα πλάνα, καθώς και αναδιοργάνωση του νοικοκυριού.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Το παιδικό δωμάτιο χρειάζεται αδιαμφισβήτητα ένα καλό ξεκαθάρισμα για τον καινούργιο αυτό κύκλο! 

Πώς θα το οργανώσουμε χωρίς να χάσουμε τη μπάλα; 

Ορίστε μερικές ξεκάθαρες κινήσεις που θα βοηθήσουν:

Αδειάζουμε ράφια και συρτάρια από βιβλία, τετράδια, χαρτιά, γραφική ύλη και μικροαντικείμενα. 

Ξεκαθαρίζουμε τα άχρηστα από τα χρήσιμα, πετάμε άδεια στυλό, μαρκαδόρους, χρησιμοποιημένα τετράδια. Ξεδιαλέγουμε προσεκτικά ποια πάνε στην ανακύκλωση, ποια για δόσιμο και ποια στα σκουπίδια. 

Πριν αγοράσουμε καινούργια σχολικά είδη βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν ήδη από την προηγούμενη τάξη. Κρατάμε τετράδια που έχουν μόνο μερικές χρησιμοποιημένες σελίδες ή γραφικά είδη που υπάρχουν σε πληθώρα (πολλές φορές τα σχολεία μας δίνουν λίστες με πολύυυ αχρείαστο ή ήδη υπάρχοντα σχολικό εξοπλισμό. Δεν χρειάζεται να τα αγοράσουμε όλα εξαρχής, μπορούμε να συμπληρώσουμε και κατά τη διάρκεια της χρονιάς σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών).

Μιας και έχουμε αδειάσει τα ράφια, ευκαιρία για ένα καλό καθάρισμα. Περνάμε όλες τις επιφάνειες με το Klinex PureHygiene Spray και ένα πανάκι με μικροϊνες πριν τοποθετήσουμε ξανά στα ράφια τον απαραίτητο εξοπλισμό για την καινούργια χρονιά. 

Tip:  Για καλύτερη οργάνωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όμορφα πρακτικά κουτιά με ετικέτες και διαχωριστικά στα συρτάρια, για να είναι τα υλικά συγκεντρωμένα και τακτοποιημένα.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

Για να αποφύγουμε δυσάρεστες και δύσοσμες εκπλήξεις, προσπαθούμε να υιοθετούμε κάποιες καλές συνήθειες. Θυμίζουμε στα παιδιά να αδειάζουν την τσάντα τους κάθε μέρα πετώντας τυχόν υπολείμματα από το κολατσιό, τάπερ και σακουλάκια, και δεν παραλείπουμε να πλένουμε τα σχολικά σακίδια κάθε τόσο με μικρή δόση απορρυπαντικού σε κρύο νερό αφού τα γυρίσουμε το μέσα έξω.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τα παιδικά χέρια αγγίζουν αναρίθμητες βρώμικες επιφάνειες στους χώρους του νηπιαγωγείου, του σχολείου, του φροντιστηρίου. Απολυμαίνουμε λοιπόν τακτικά όχι μόνο το παιδικό δωμάτιο αλλά και τα σημεία του σπιτιού που ακουμπούν συχνά όπως το γραφείο, το τραπέζι της κουζίνας, τους πάγκους, αλλά και πόμολα, διακόπτες, βρύσες και τηλεχειριστήρια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα Klinex Hygiene υγρά πανάκια με υπέροχο άρωμα που απολυμαίνουν χωρίς χλώριο, εξουδετερώνοντας το 99.9% ιών και βακτηρίων.

Για πιο οργανωμένα, τακτοποιημένα και χαρούμενα ξεκινήματα!