Μετάβαση στο περιεχόμενο
gym equipment

Καθαριότητα & γυμναστική

Η φυσική άσκηση είναι πολύτιμη για τη σωματική και την ψυχική μας υγεία. Όμως αν βλέπαμε πόσα μικρόβια κυκλοφορούν στα γυμναστήρια θα σοκαριζόμασταν. Αναλύσεις σε δείγματα έδειξαν ότι μερικά σημεία τους είναι πιο μολυσμένα κι από κοινόχρηστες τουαλέτες! Πως μπορούμε όμως εμείς να προστατευθούμε?

Η κοινή λογική λέει ότι καλό είναι να παίρνουμε τα μέτρα μας αφού χρησιμοποιήσουμε τα όργανα γυμναστικής που έχουν ακουμπήσει εκατοντάδες χέρια πριν από εμάς.

Ορίστε μερικές υγιεινές συνήθειες για το γυμναστήριο: 

  • Προσέχουμε να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας με τα χέρια μας κατά τη διάρκεια την άσκησης.

  • Βάζουμε μία πετσέτα για να καθίσουμε ή να ξαπλώσουμε σε πάγκους και στρώματα γυμναστικής, χρησιμοποιώντας την πάντα από την ίδια πλευρά. Έχουμε μια ξεχωριστή, καθαρή πετσέτα για να σκουπίζουμε το πρόσωπο ή το σώμα μας. Τις πλένουμε τακτικά στο πλυντήριο, προσθέτοντας το Υγρό Απολυμαντικό Ρούχων Klinex Anti-Odour, που εξουδετερώνει το 99.9% ιών και βακτηρίων αλλά και τις δυσάρεστες οσμές, όπως τον ιδρώτα, χωρίς χλώριο ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

  • Δεν περπατάμε με γυμνά πόδια στα αποδυτήρια, ή στην πισίνα, γιατί οι μύκητες θριαμβεύουν σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα. Παίρνουμε μαζί μας σαγιονάρες. 

  • Δεν ακουμπάμε την τσάντα μας στο πάτωμα και φροντίζουμε να φυλάμε σε σακούλα τα βρώμικα ρούχα του γυμναστηρίου, ξεχωριστά από τα καθαρά. Πλένουμε την τσάντα συχνά, εφόσον πλένεται, ή την απολυμαίνουμε τακτικά με το Klinex Σπρέι Hygiene Wild Flower που εξουδετερώνει τα μικρόβια, χαρίζει υπέροχο άρωμα, και είναι κατάλληλο για σκληρές και μαλακές επιφάνειες.

  • Μετά τη γυμναστική πλένουμε πάρα πολύ καλά τα χέρια μας και κάνουμε ντους είτε εκεί, είτε γυρνώντας σπίτι. 

Αν προτιμάμε να γυμναζόμαστε στο σπίτι, δεν ξεχνάμε ούτε εκεί την καθαριότητα του εξοπλισμού μας. Ιδρώτας, σκόνη, βρώμικα χέρια ή πέλματα εγγυώνται ότι τα βακτήρια θα… κάνουν πάρτυ και στο αυτοσχέδιο γυμναστήριο του σπιτιού μας. 

Σύμμαχός μας για να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε το στρωματάκι της γιόγκα το σπρέι Klinex Pure Hygiene Spray Flower Fresh, με συστατικά καθαρισμού φυτικής προέλευσης. Αφού βεβαιωθούμε ότι είναι απόλυτα στεγνό, θα το φυλάξουμε διπλωμένο σε ρολό στη θήκη του ή μέσα στη ντουλάπα ως την επόμενη φορά.

Επίσης, για τα βαράκια μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα υγρά πανάκια Klinex Hygiene που είναι ιδανικά για καθαριότητα και υγιεινή με μία μόνο κίνηση.

Πριν ξεκινήσουμε τη γυμναστική είναι βασικό να έχουμε κοντά μας όλα όσα θα χρειαστούμε, ώστε να μην ψάχνουμε τελευταία στιγμή και χάνουμε το ρυθμό της άσκησής μας. Για αυτό, δημιουργούμε βολικούς και όμορφους χώρους αποθήκευσης για τον εξοπλισμό μας.

Βαράκια, λάστιχα και ιμάντες μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα μεγάλο ψάθινο ή δερμάτινο καλάθι, σε ένα χρωματιστό πλαστικό κουτί για παιχνίδια ή σε μια ευρύχωρη θήκη για περιοδικά. Ένα ρηχό συρτάρι με ροδάκια κάτω από το κρεβάτι μπορεί, επίσης, να φιλοξενήσει όλο τον εξοπλισμό μας.

Δεν έχουμε τώρα παρά να διαλέξουμε το πρόγραμμα άθλησης που μας ταιριάζει!

Και δεν ξεχνάμε να πίνουμε πολύ νερό μετά την άσκηση!