Μετάβαση στο περιεχόμενο
organising the closet

Μια καθαρή & τακτοποιημένη ντουλάπα

Ντουλάπες: ποτέ δεν είναι αρκετές! Πάντοτε μας λείπει αποθηκευτικός χώρος. Αλλά ακόμα κι αυτό που έχουμε μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να έχουν τα αγαπημένα μας ρούχα το… βασίλειο που τους αξίζει.

Ξεκίνα με μια ριζική αναδιοργάνωση. Άδειασε τη ντουλάπα από όλα τα πράγματα και άρχισε να ξεδιαλέγεις. Πολύ πιθανό να ανακαλύψεις ρούχα ξεχασμένα στο βάθος και άλλα που τα έχεις διπλά!

Κάνε στον εαυτό σου 3 ερωτήσεις: Μου κάνει; Το φοράω; Το αγαπώ; Εάν απαντήσεις «ναι» σε όλες, σίγουρα πρέπει να το κρατήσεις. Ό,τι δεν σου χωράει και δεν έχεις φορέσει για πάνω από δύο χρόνια πρέπει να φύγει. Τα ρούχα που αγαπάς αλλά δεν χρησιμοποιείς, και δεν μπορείς να αποφασίσεις, βάλε τα χωριστά στην άκρη της ντουλάπας και ξανακοίταξέ τα σε 6 μήνες. Εάν τα έχεις ξεχάσει ή δεν σκέφτηκες ούτε μία φορά να τα φορέσεις αυτό το διάστημα, τότε σίγουρα πρέπει να φύγουν.

Tip: Εφάρμοσε την αρχή «Ένα μπαίνει, ένα βγαίνει». Κάθε φορά που αγοράζεις ένα ρούχο, διώξε ένα παλιό. Χάρισέ το, ρίξε το στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης-επαναχρησιμοποίησης ή… πούλησέ το online!

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι οργάνωσης: άλλοι με βάση την περίσταση (για τη δουλειά, για τη βραδινή έξοδο), άλλοι με βάση το είδος (όλα τα πουλόβερ μαζί, οι μακρυμάνικες μπλούζες, οι φούστες, τα παντελόνια κλπ.) και άλλοι με βάση το χρώμα. Αποφάσισε τι σε εξυπηρετεί. Σίγουρα, όμως, όσα χρησιμοποιείς πιο σπάνια θα πάνε στο πιο δυσπρόσιτο σημείο.

Μην βάζεις τα φορεμένα ρούχα κατευθείαν στη ντουλάπα, ιδιαίτερα εάν βρισκόσουν σε μέσα μαζικής μεταφοράς, χώρους με πολύ κόσμο, ή όπου υπήρχαν καπνιστές. Άφησέ τα να αεριστούν ή/και κρέμασέ τα σε ξεχωριστό χώρο. Για υπέροχο άρωμα και απολύμανση πρόσθεσε στην πλύση το Υγρό απολυμαντικό ρούχων Klinex Anti-odour, που εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές, ακόμα και τις πιο επίμονες.

Tip: Εξοικονόμησε χώρο αποθηκεύοντας τα μικροαντικείμενα σε όμορφα κουτιά με την ανάλογη ετικέτα, χρησιμοποίησε ειδικά διαχωριστικά για το συρτάρι με τα εσώρουχα, και μια κρεμάστρα για ζώνες και γραβάτες.

Μην περιμένεις να αλλάξει η σεζόν για να καθαρίσεις τις ντουλάπες. Η σκόνη μαζεύεται γρήγορα. Ξεσκόνισε προσεκτικά κάθε λίγες εβδομάδες, ιδιαίτερα τον πάτο της ντουλάπας, και ψέκασε με το Klinex Pure Hygiene Σπρέυ Powder Fresh που καθαρίζει αποτελεσματικά, απολυμαίνει και απομακρύνει τις αιτίες αλλεργιών. Μην ξεχάσεις να σκουπίσεις με πανί τη βέργα για τις κρεμάστρες και τους οδηγούς των συρταριών.