Μετάβαση στο περιεχόμενο
bottle of bleach

Χλωρίνη Klinex: μύθοι & αλήθειες

Η Χλωρίνη® Klinex είναι ένα κορυφαίο απολυμαντικό επιφανειών. Βασίζεται στο υποχλωριώδες νάτριο, ουσία που έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει άμεσα τους μικροοργανισμούς και πετυχαίνει γρηγορότερο αποτέλεσμα από άλλες δραστικές ουσίες.

Μπορεί ωστόσο να σου δημιουργεί απορίες: Έχει σχέση η χλωρίνη με το χλώριο; Επηρεάζει η χλωρίνη την υγεία μας; Αφού μυρίζει δυνατά μήπως σημαίνει ότι είναι επικίνδυνη; Έχει το χλώριο της πισίνας παρενέργειες; Τέτοια ερωτήματα, παραπλανητικά, μπορεί να περάσουν από το μυαλό μας και να μας προκαλέσουν σύγχυση. Ας δούμε παρακάτω τις απαντήσεις σε ορισμένους μύθους γύρω απ’ τη χλωρίνη και τη χρήση της:

ΜΥΘΟΣ: Η Χλωρίνη® Klinex περιέχει αέριο χλώριο.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Όχι, η Χλωρίνη® Klinex δεν περιέχει αέριο χλώριο. O απολυμαντικός παράγοντας της Χλωρίνης® Klinex είναι το υποχλωριώδες νάτριο. Αυτό, στο μόριό του περιέχει ένα άτομο χλωρίου, πράγμα που ισχύει και για πολλές άλλες ουσίες, όπως στο κοινό μαγειρικό αλάτι.

ΜΥΘΟΣ: Το υποχλωριώδες νάτριο δεν είναι ασφαλές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το υποχλωριώδες νάτριο είναι ασφαλές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον εφόσον το χρησιμοποιούμε σωστά και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Επομένως, χρησιμοποιούμε με απόλυτη ασφάλεια τη Χλωρίνη® Klinex για να απολυμάνουμε, αφού διαβάσουμε προσεκτικά την ετικέτα και τηρήσουμε τις οδηγίες χρήσης.

ΜΥΘΟΣ: Η χλωρίνη μυρίζει έντονα, πράγμα που δείχνει ότι είναι επικίνδυνη.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Το υποχλωριώδες νάτριο έχει μια έντονη, χαρακτηριστική μυρωδιά που την αντιλαμβανόμαστε από μέτρα μακριά. Αυτό μας καθησυχάζει ότι ο χώρος έχει καθαριστεί αποτελεσματικά. Ωστόσο, αν μας ενοχλεί η μυρωδιά, απλά ανοίγουμε το παράθυρο για να αερίσουμε καλά το δωμάτιο.

ΜΥΘΟΣ: Η χρήση ή η παραγωγή της Χλωρίνης® Klinex δημιουργεί διοξίνες.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν ισχύει αυτό. Έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι δεν παράγονται διοξίνες όταν χρησιμοποιούμε τη χλωρίνη στο πλυντήριο ή για να καθαρίσουμε το σπίτι.

ΜΥΘΟΣ: Με τη χρήση της Χλωρίνης® Klinex οι μικροοργανισμοί γίνονται ανθεκτικοί απέναντί της

ΑΛΗΘΕΙΑ: Είναι εξαιρετικά δύσκολο οι κάθε είδους μικροοργανισμοί να γίνουν ανθεκτικοί απέναντι στη δραστική ουσία της χλωρίνης. Το υποχλωριώδες νάτριο εξουδετερώνει άμεσα τους μικροοργανισμούς καθώς είναι ισχυρό οξειδωτικό και διασπάται πολύ γρήγορα, ιδιότητες που δεν θα χαθούν σε μελλοντικές χρήσεις. Το ήξερες ότι η ουσία αυτή σε ελάχιστες ποσότητες χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στην απολύμανση του πόσιμου νερού; Όπως έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια, το νερό απολυμαίνεται σωστά, χωρίς τα μικρόβια να γίνονται πιο ανθεκτικά.

Σημαντικό: Δεν πρέπει ποτέ να ανακατεύουμε ή να χρησιμοποιούμε τη χλωρίνη παράλληλα με άλλα χημικά καθαριστικά. Μόνο με νερό.

Σημαντικό: Η Χλωρίνη® KLINEX παράγεται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους αλλά και τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον, πιστοποιημένες κατά τα αντίστοιχα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας περιβάλλοντος και ασφάλειας στην εργασία, ISO 9001, 14000 και 18000, από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν.