Μετάβαση στο περιεχόμενο
backpack and train

Υγιεινή στις διακοπές και στο camping

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ… ΑΣΤΕΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Η ξενοιασιά στις διακοπές δεν σημαίνει ότι θα αδιαφορήσουμε για την υγιεινή και την καθαριότητα. Συχνά αναγκαζόμαστε να έρθουμε σε επαφή με επιφάνειες κάθε λογής που έχουν αγγίξει άπειρα χέρια, έχοντας συνήθως μαζί μας τα ελάχιστα απαραίτητα. Ακόμα και οι προσωπικές ρουτίνες υγιεινής μας αναστατώνονται και δυσκολεύουν. Υπάρχουν όμως μερικές έξυπνες λύσεις που θα μας κάνουν να νιώσουμε ασφαλείς, με άνεση και καθαριότητα όπου κι αν πάμε!

ΤΑΞΙΔΙ

Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο στο πλοίο, στο τρένο ή στο λεωφορείο, ιδιαίτερα εάν έχουμε μαζί μας μικρά παιδιά, η πιο εύκολη και πρακτική λύση για να εξασφαλίσουμε καθαριότητα είναι τα Klinex υγρά πανάκια- καθαρισμού. Σε μικρές ελαφριές συσκευασίες, μπορούμε να τα έχουμε πάντα στην τσάντα μας! Με αυτά περνάμε απλά με δυο τρεις κινήσεις μας επιφάνειες που θα ακουμπήσουν τα χέρια μας ή τα προσωπικά μας αντικείμενα, το τραπεζάκι μπροστά μας ή τα χερούλια των καθισμάτων.

Όσον αφορά στις κοινόχρηστες τουαλέτες… τα μικρόβια κάνουν πάρτι και τα λόγια περισσεύουν. Φυσικά και δεν πρόκειται να κάνουμε γενική καθαριότητα, αλλά τα ίδια αυτά υγρά πανάκια θα μας βοηθήσουν να απολυμάνουμε ό,τι θα ακουμπήσουμε. Μπορούμε να έχουμε στην τσάντα το Klinex Hygiene Απολυμαντικό Σπρέυ Cotton που θα ψεκάσουμε κατευθείαν στην τουαλέτα, τα πόμολα, τις βρύσες κλπ.

ΔΩΜΑΤΙΟ

Επιτέλους, η στιγμή που περιμέναμε όλη τη χρονιά! Το ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή το ξενοδοχείο μας υποδέχεται για λίγες ημέρες χαλάρωσης και ηρεμίας. Αν έχουμε οποιαδήποτε αμφιβολία για την υγιεινή του χώρου, καλό είναι να βεβαιωθούμε ότι είναι όλα πραγματικά καθαρά! Με ένα υγρό πανάκι, όπως τα Klinex Hygiene Υγρά Πανάκια Λεμόνι, ή με το απολυμαντικό Klinex Hygiene Spray Γενικής Χρήσης και με λίγο χαρτί καθαρίζουμε μας επιφάνειες που αποτελούν εστίες μικροβίων, όπως πόμολα, δαικόπτες και τηλεκοντρόλ. Και φυσικά θα ψεκάσουμε τη λεκάνη της τουαλέτας με το απολυμαντικό αεροζόλ Klinex Σπρέυ Hygiene WildFlower που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας.

Tip: Αμερικανική έρευνα έχει δείξει ότι οι πιο μολυσμένες επιφάνειες στα ξενοδοχεία είναι οι διακόπτες για τα φώτα και τα τηλεκοντρόλ!

CAMPING

Για τους λάτρεις της φύσης, το κάμπινγκ είναι η ιδανική επιλογή για διακοπές στα ομορφότερα σημεία δίπλα στη θάλασσα ή το βουνό. Η καθαριότητα στη σκηνή και στους κοινόχρηστους χώρους των οργανωμένων κάμπινγκ είναι το ζητούμενο. Πολύτιμοι σύμμαχοι και εδώ είναι τα υγρά πανάκια, όπως τα Klinex Hygiene Υγρά Πανάκια Λουλούδια της Άνοιξης, και το απολυμαντικό Klinex Σπρέυ Hygiene Wild Flower που θα μας εξασφαλίσουν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής με ελάχιστο κόπο.

Tip: Η άμμος και το χώμα περνάνε στο εσωτερικό της σκηνής ακόμα και μέσα από κλειστές σίτες. Ένα μικρό σκουπάκι και φαρασάκι (από αυτά που πουλάνε σε μπακάλικα και μίνι-μάρκετ) είναι πολύτιμο. Μπορούμε να το φυλάξουμε μέσα στην ίδια τη σκηνή όταν τη διπλώσουμε, ώστε να το έχουμε πάντα μαζί μας.

Για γλυκά όνειρα κάτω από τ’αστέρια!