Μετάβαση στο περιεχόμενο
Όχι πια γρίπη στα σχολεία

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Το πρόγραμμα Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο το ξεκινήσαμε για να προσφέρουμε δωρεάν καθαριστικά προϊόντα, σε ετήσια βάση, σε Δημόσια Δημοτικά Σχολεία όλης της Ελλάδας.

Το όραμα της Klinex

To 2016, στο πλαίσιο των δράσεων ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στην κοινωνία μας, ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα δωρεάν προσφοράς καθαριστικών προϊόντων σε δημόσια Δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας. Στόχος μας ήταν -και παραμένει- να στηρίξουμε την προσπάθεια ώστε οι χώροι μέσα στους οποίους τα παιδιά μας περνούν τη μέρα τους, να διατηρούνται υγιεινά καθαροί.

Η σημασία του Καθαρού Σχολείου

Σύμφωνα με μελέτες, ένα υγιεινά καθαρό σχολικό περιβάλλον παίζει θετικό ρόλο στην εξέλιξη των παιδιών, όχι μόνο σε μαθησιακό επίπεδο, αλλά και σε ψυχοκοινωνικό. H κοινωνικοποίηση και η ανεξαρτητοποίησή τους μέσα από το συγχρωτισμό με τους συνομηλίκους τους τα βοηθάει να καλλιεργήσουν μία σειρά από κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ανάπτυξή τους και συμβάλλουν στην πρόοδό τους.

Εκπαίδευση στην υγιεινή καθαριότητα

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η ομάδα της Klinex, σε συνεργασία με ειδικούς, σχεδίασε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του Δημοτικού, με στόχο την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα καθαριότητας και υγιεινής. Το πρόγραμμα Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο, που περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια και ενημερωτικό υλικό και έχει την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, είναι στη διάθεση όλων των δασκάλων που επιθυμούν να το υλοποιήσουν, αφιερώνοντας μια σχολική ώρα στην τάξη ή στο ολοήμερο σχολείο.

Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο πολλά!

Μέχρι σήμερα, έχουμε διαθέσει πάνω από 450 τόνους καθαριστικών προϊόντων σε 1370 σχολεία 41 ελληνικών νομών και συνεχίζουμε, έχοντας ήδη βοηθήσει περίπου 180.000 μαθήτριες και μαθητές να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους στην προσωπική υγιεινή και τη διατήρηση της καθαριότητας στο σχολείο τους!

Γιατί με την Klinex πηγαίνουμε σχολείο και #NiothoumeAsfaleis

Αν είστε γονιός ή εκπαιδευτικός μπορείτε με ένα κλικ να κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ τα διαδραστικά μαθήματα καθαριότητας από την Klinex για να δείξετε στα παιδιά με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο πώς να κρατούν μακριά τους ιούς και τα μικρόβια από το σχολείο τους!

Κατεβάστε τα παρακάτω PDF αρχεία :

1. type: asset-hyperlink id: 4RyUImy02UOHhGkXVoP08f

2. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ:

  • type: asset-hyperlink id: 3Urn4rAceg3aQb7kLenFwO

  • type: asset-hyperlink id: 2oxsX1NNCDC5Nv5UInmsaA

  • type: asset-hyperlink id: 7q6bS7QCEuCG0tY86MlOu3

3. type: asset-hyperlink id: 29g7X205Z3bRqYTpvNvhR3

Η ΚΛΙΝΕΧ παρουσίασε διαδικτυακά σε δασκάλους Δημοτικών σχολείων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΚΑΘΑΡΟΙ ΖΟΥΜΕ στο σχολείο».

Το πρόγραμμα έχει λάβει την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και είναι βασισμένο σε ευρήματα έρευνας τα οποία επιβεβαιώνουν το θετικό ρόλο που παίζει ένα υγιεινά καθαρό σχολικό περιβάλλον στην εξέλιξη των παιδιών, όχι μόνο σε μαθησιακό, αλλά και σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο. 

Ομιλητές στη διαδικτυακή παρουσίαση στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ήταν η Εύη Ανδριανού, Παιδαγωγός με ειδίκευση στην ειδική αγωγή, μόνιμη συνεργάτης του Κέντρου Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος και ο Διονύσης Σουρλάς, Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas.